Olen syntyperäinen hyvinkääläinen, yksinhuoltaja, kulttuurin harrastaja, aikuisopiskelija ja yhdistysaktiivi. Oman elämäni ja muualla vietettyjen muutamien vuosien kautta minulla on näkemystä ja myös uskallusta ilmaista mielipiteeni rohkeasti. Ohjenuoranani pidän tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Kaikilla meillä ei ole samoja lähtökohtia elämään, joten tilannetta on tasoitettava ja kaikkia on autettava pääsemään ns. samalle viivalle.
Lapsilla ja nuorilla tulee olla tuttu ja luotettava tukiverkko ympärillä!
- Pienet päiväkodit ja koulut on säilytettävä. Lähikoulussa lapset tuntevat toisensa, opettajat ja muut aikuiset ovat tuttuja ja kasvu on turvallista. Erityistarpeisiin tai koulukiusaamiseen ja muihin ongelmiin on silloin helpompi ja myös nopeampi puuttua.
Kaupungin puistot ja lähimetsät tulee säilyttää kaupunkilaisten keuhkoina!
- Jokaisella tulee olla mahdollisuus päivittäiseen ulkoiluun ja myös tuntea luontoyhteys. Uusia asuinalueita suunnitellessa on hyvä pysähtyä miettimään minkä vuoksi ihmiset tulevat Hyvinkäälle. Onko se syy samanlaiset betonilähiöt kuin muissa radanvarsikaupungeissa, vai voisiko syynä olla vehreys ja ympäristön monipuolisuus.
Kulttuurin tulee olla aito osa hyvinvointipalveluja ja myös näkyä Hyvinkään katukuvassa!
- Hyvinkään tulisi näyttäytyä enemmän kulttuurikaupunkina. Se ei tapahdu näivettämällä teatteritoimintaa tai sulauttamalla Taidemuseo Kaupunginmuseoon. Oli aika millainen tahansa, kulttuurista nauttiminen, sen tekeminen ja kuluttaminen, tuo siihen käytetyt eurot takaisin kaupunkilaisten hyvinvointina.
Haluan myös edistää
- Kylien elinvoimaa ja niiden tasa-arvoista asemaa kaupungissamme. On Hyvinkään etu pitää kylämme asuttuina ja houkuttelevina.
- Asukasdemokratiaa ja päätösten läpinäkyvyyttä. Kaikista hyväveli-verkostoista on päästävä eroon.
- Kestävän kehityksen mukaista ajattelua kaupungin päätöksissä ja toiminnoissa. Näin siitä ajattelusta tulisi helpommin arkipäivää myös kaikille kaupunkilaisille.
Hyvinkää on osa Keski-Uudenmaan sotekuntayhtymää, joten lähes kaikki sosiaali- ja terveysalan päätökset tehdään kuntayhtymässä. Näiden vaalien tulos kuitenkin määrää kuntayhtymän valtuuston puoluejakauman ja tuleva kaupunginvaltuusto val
itsee kuntayhtymän päättäjät. Sote on siis osa näitäkin vaaleja!
Mielestäni
- Ikääntyvien ja muiden apua tarvitsevien hoitoon on saatava inhimillisempi ote pienentämällä työntekijöiden taakkaa. Luomalla hoitoalalle uusia työpaikkoja, nostetaan myös työntekijöiden elintasoa ja vähennetään työttömyyttä.
- Jatkuva laitospaikkojen muuttaminen palveluasumiseksi ei ole kestävä ratkaisu ikääntyvien sukupolvien kannalta. Se on vain tapa muuttaa vanhustenhoidon kustannusrakennetta. Ihmiset, jotka ovat hyvinvointivaltiomme rakentaneet ja jo veroina tulevasta hoidostaan maksaneet, joutuvat maksamaan siitä toistamiseen.
Kulunut kausi Hyvinkään kaupunginvaltuustossa on antanut uutta näkemystä kaupunkimme asioihin. Yhteistyö on avain menestykseen. Asiat joskus riitelee, mutta jos päättäjät pystyvät yhteistyöhön, on mahdollista synnyttää kompromisseja kaupunkilaisten parhaaksi.
Viime kuntavaalien aikaan maaliskuussa vuonna 2017 haastoin Aamupostin Vaalikynä-palstalla tulevat kaupunginvaltuutetut tekemään päätöksiä, jotka lisäisivät kotimaisuusastetta kaupungin elintarvikehankinnoissa. En silloin tietenkään tiennyt pääseväni itsekin tuohon joukkoon. Olin silloin, vaalikauden loppupuolella, noussut kuitenkin varavaltuutetuksi ja pääsin juuri ennen vaaleja huhtikuussa mukaan ensimmäiseen valtuustonkokoukseeni. Käytin tuolloin tilaisuuden hyväkseni ja tein aloitteen kaupungin ruokapalvelujen kotimaisuusasteen lisäämiseksi. Aloite pyöri lausunnoilla ja käsittelyissä lähes koko seuraavan valtuustokauden. Kerran se jo palasi valtuustolle, mutta esityksestäni se lähetettiin uudelleenvalmisteluun. Näinä vuosina keskustelin asiasta yhden jos toisenkin valtuutetun kanssa ja he myös puolustivat aloitettani käsittelyn eri vaiheissa.
Vihdoin joulukuussa 2020 aloite palasi valtuustoon, jossa tein virkamiesten esitykseen muutoksen, jonka valtuusto hyväksyi äänestyksellä 48 puolesta, 2 tyhjää, 1 poissa.
Hyvinkään kaupunginvaltuusto oli siis lähes yksimielinen ja tulevaisuudessa Hyvinkään kouluissa ja päiväkodeissa tarjottava ruokajuomaksi tarkoitettu maito on luomua! Tämän lisäksi käytetään kotimaisia raaka-aineita aina kun mahdollista, eli esimerkiksi suomalaista omenaa puolalaisen sijaan, kotimaista lihaa ja kalaa ja myös soijatuotteille pyritään löytämään korvaavat tuotteet Suomesta.
Yhteistyö ja valtuutettujen välinen yhteinen tahtotila oli siis tässäkin avainasemassa. Yksin ei voi mitään saavuttaa, mutta ei tarvita kuin yksi ihminen aloittamaan muutos!